School!

Dat het moestuinieren leuk is om te doen, daar is geen twijfel meer over. Maar hoe zou het zijn, als het werk weer begon op de school? Zou het even leuk blijven? Houden we het vol?

JA!

Met de handjes in de grond, kan je heel wat balast overboord gooien. Nadenken is enkel nog in functie van de plantjes (en straks de vruchten en groenten).

Daarom: tijd voor een update!

Eerst slecht nieuws, want het heeft gevroren en de olijfkomkommer heeft het waarschijnlijk niet overleefd šŸ˜¦ we rouwen even en steken opnieuw wat zaadjes in de grond – daarvoor is het zeker niet te laat met deze snelle groeier. Klaar šŸ˜‰

20170423_111302

De andere plantjes in de tuin hebben het erg goed gedaan; zelfs de kleine salie en de piepkleine tijm hebben het goed doorstaan – sterke plantjes!

De pompoenen en courgettes hebben ons gepakt in snelheid; ze groeien als… kolen. Zo snel! ZeĀ zijn ondertussen al overgeplant en moeten nog even geduld hebben om naarĀ buiten te mogen tot na de ijsheiligen (15 mei).

De Sweet Basilicum is eindelijk aan het groeien, deze trage groeier uit de basilicumfamilie heeft echt lang nodig gehad (bijna een maand tot hij groot genoeg was omĀ over te planten).

20170423_111246

De oregano gaat vandaag ook in potjes; hij zit ook zeker bij de tragere groeiers – bijna anderhalve maand geeft ons nu een scheut van 1 cm hoog.

De dille daarentegen heeft zijn plekje gekregen om verder groot te worden. Straks mag die tussen de bonen, om ze te beschermen tegen de luizen. Ecologische ‘bestrijding’.

20170423_111253

Het komkommerkruid als laatste is mega! Zaadje in de grond en binnen de kortste keren staan er plantjes die klaar zijn om uit te planten – doorlooptijd ongeveer 6 (!) dagen – heerlijke Flower Power šŸ™‚

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s