Voorzaaien – update #2

De lente is in het land!

De olijfkomkommers zijn buiten; maar de potplantjes hebben het waarschijnlijk niet overleefd. De andere twee zijn gisteren de moestuin in gegaan, met de nodige bescherming; hopelijk houden zij wel stand.

Het begint ook langzaam tijd te worden om de volgende lichting zaadjes voor te zaaien. Dit keer gaan de Afrikaantjes en de Arnica in de zaaibakjes. De Afrikaantjes helpen tegen aaltjes in de grond en de Arnica kunnen we straks gebruiken als kruid. Maar ze zullen allebei lekker smulvoer zijn voor de hommels en bijen; en die hebben we nodig voor de bevruchting van onze plantjes.

De olijfkomkommers die nog achter venster staan, groeien nog steeds als gek. Ze genieten duidelijk van de zon en ik hoop dat ze zich stand kunnen houden tot ze naar buiten mogen, want eigenlijk heb ik ze een beetje te vroeg gezaaid. We hadden dan ook niet verwacht dat het zo een succesvolle plant is…

PS: wc-rolletjes zijn uitstekende alternatieven voor de dure zaaipotjes; ecologisch afbreekbaar en economisch… Gewoon in twee snijden en huppakee: zaaigrond (!) en zaadje er in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s